Міжнародна федерація волейболу опублікувала розклад першого групового етапу розіграшу чоловічого чемпіонату світу з волейболу.

Після того, як ФІВБ відсторонила росію від усіх міжнародних змагань та забрала у цієї країни право на проведення чемпіонату світу-2022, Україна піднялася у рейтингу та посіла місце рф на престижному турнірі.

Відповідно, змінилося і місце проведення. Матчі чемпіонату світу-2022 пройдуть у Словенії (місто Любляна) та Польщі (міста Катовіце та Глівіце) з 26 серпня по 11 вересня.

Підопічні Угіса Крастіньша проведуть всі матчі І групового раунду о 21:30 за київським часом у польському місті Катовіце. Українці почергово зустрітися зі збірними Сербії, Тунісу та Пуерто-Рико.

Чемпіонат світу-2022. Груповий раунд

Група А: УКРАЇНА, Сербія, Туніс, Пуерто-Рико

Група B: Бразилія, Японія, Куба, Катар

Група С: Польща, США, Мексика, Болгарія

Група D: Франція, Словенія, Німеччина, Камерун

Група E: Італія, Канада, Туреччина, Китай

Група F: Аргентина, Іран, Нідерланди, Єгипет

Чемпіонат світу-2022. Груповий раунд. Група А

27 серпня, субота

21:30 Україна – Сербія

29 серпня, понеділок

21:30 Україна – Туніс

31 серпня, середа

21:30 Україна – Пуерто-Рико

Повний календар турніру – за посиланням.

На першому етапі 24 збірні зіграють у коло у шести групах, а потім одразу розпочнеться розіграш плей-офф. До 1/8 фіналу вийдуть дві найкращі команди з кожної групи, а також чотири команди з третіх місць із найкращими показниками.

world

Фінал та матч за бронзові нагороди заплановані на 11 вересня. Поєдинки пройдуть у польському місті Катовіце на арені, яка вміщує понад 11 000 тисяч глядачів.