У Нідерландах та Польщі триває чемпіонат світу з волейболу серед жіночих збірних 2022.

Вчора, 6 жовтня, на Ahoy Arena в Роттердамі зустрілися збірна Китаю та команда країни-господарки турніру Нідерландів, де китаянки вибороли свою шосту перемогу на Чемпіонаті світу з рахунком 3:2 (22-25, 25-21, 25-15, 18-25, 15-12).

З перемогою в п'яти сетах китайські волейболістки змогли зберегти друге місце в групі E з 6 перемогами (17 очок), поступившись лише чемпіонам Ліги націй з волейболу Італії, які також здобули шість перемог, але змогли набрати 19 очок. Чотири найкращі команди з кожної групи виходять до чвертьфіналу.

Однак цей матч ускладнив становище команди Нідерландів на очах у своїх вболівальників. Наразі європейки посідають шосте місце в турнірній таблиці з чотирма перемогами (13 очок). Для того, щоб потрапити до чвертьфіналу їм потрібно піднятися в таблиці щонайменше на два місця до закінчення другого етапу змагання.

Китайська догравальниця Лі Ін'їну покинула майданчик як найкращий бомбардир матчу. 22-річна гравчиня, шульга, власноруч набрала 23 очки. Догравальниця Ван Юньлу також провела плідну гру, набравши 14 очок. Центральна блокуюча Ян Ханью змінила хід матчу після того, як вийшла з лави запасних та набрала ще 13 очок, на одне більше, ніж у капітана команди Юань Сіньюе.

Від команди Нідерландів найкраще виступили три гравчині: капітана команди Енн Буйс, яка набрала 18 очок, догравальниця Ніка Даалдероп, яка залишила майданчик з 17 очками, і центральна блокуюча Джульєт Лохуїс з 15 очками.

Свою шосту перемогу вчора відсвяткувала і команда Бразилії. Південноамериканки здобули перемогу над суперницями з Пуерто-Ріко з рахунком 3:0 (25-11, 25-13, 25-15).

Бразилія піднялася на третє місце в турнірній таблиці групи E з рекордом перемог-поразок 6-1 і 17 очками. На першому та другому місці розмістились Італія та Китай.

Бразилія обіграла Пуерто-Ріко за всіма пунктами, найбільше вражаюче на подачі з 10 ейсами проти одного і на блоках (11:4). Центральна блокуюча Ана Кароліна Де Сілва (Керол) зробила сім блоків і два ейси, і реалізувала 54% в атаці. Інша центральна, Керолайн Гаттаз, була ще більш ефективною у нападі з показником 80%. Догравальниця Прісцила Даройт здобула 11 очок, у тому числі два ейси та два блоки, а Тайнара Сантос набрала для перемоги 10 очок.

Матчі, які ми зможемо побачити сьогодні:

Група Е: Японія – Пуерто-Ріко – 15:15 (за Києвом)

Група F: Сербія – Таїланд – 16:00

Група Е: Італія – Аргентина – 18:15

Група F: США – Туреччина – 18:30

Група F: Домініканська Республіка – Німеччина – 20:00

Група Е: Бразилія – Нідерланди -21:15

Група F: Польща – Канада -21:30

ДЕ ДИВИТИСЯ?

VOLLEYBALL TV (платний ресурс - 8$ на місяць)

LIVE TV (безкоштовно, але є реклама)