Сьогодні, 19 травня, жіноча збірна України стартувала у Золотій лізі-2018 матчем проти команди Азербайджану.

У першому ж сеті українки одразу повели в рахунку (3:1) та з кожним розіграшем робили відрив все більше і більше. 6 очок на рахунку Анастасії Крайдуби (до речі, нападниця показала 100% у нападі 5 з 5, +1 ейс), 5 - у капітана збірної Надії Кодоли, по 4 у Карпець та Степанюк, 3 - у Трушкіної. 1 помилка в атаці та 4 на прийомі. Та 16:25 на користь гостей.

Другий сет розпочався теж з трьох очкової переваги команди, але вже іншої – збірної Азербайджану. В середині другої партії в тайм-ауті головний тренер Гарій Єгіазаров нагадав українкам, що потрібно ризикувати. Наприкінці сету у складі нашої команди відбулися деякі зміни. Замість Діани Карпець з’явилася Юлія Герасимова, а Карина Денисова замінила Анну Степанюк. Але дії азербайджанок на майданчику були дуже злагоджені та впевнені. Словом аналогічний сценарій першого сету, але, на жаль, не на користь українських волейболісток. 25:19 та 1-1 за сетами.

Третій сет і одразу 0:4 завдяки впевненим подачам капітана Кодоли та ударам Степанюк. Тайм-аут вимушений взяти наставник господарів Фаїк Гараєв. Відзначимо, що він пішов на користь азербайджанкам та вони зрівняли рахунок 4:4, а потім повели 6:4. І перерву вже взяв Єгіазаров. Вкотре наставник наголосив, що не потрібно бути настільки обережними. Але блокуючі команди суперника відпрацьовували на 5 та зробили рахунок 14:8. А ось подача української зв’язуючої Олександри Перетятько виявилася складною для азербайджанок - з великої переваги 14:8, стало 14:12. Ці +2 суперника так і трималися майже до кінця сету, згодом перетворилися на +4. У укранських волейболісток був непоганий шанс врятувати цей сет, але, все ж таки 25:23 та 2-1 у матчі на користь господарів.

Починати партію з переваги в рахунку вже стало традицією для цього матчу. На щастя, цього разу перевага була на користь українок – 2:4. Поступово підопічні Гарія Єгіазарова набирали темп та важливі очки – 10:18. Але, мабуть, дівчата дещо зарано почали берегти сили та готуватися до тай-брейку – 18:20. А подача азербайджанської нападниці Катерини Жидкової, блок її колег та помилки українок взагалі перетворили цифри на табло на 24:23 на користь господарів. Відзначимо, що збірній України на блоці не щастило – блок-аут супроводжував дівчат майже всю кінцівку четвертого сету. Домашні трибуни та удача у цій партії та в результаті у грі були на користь жіночої збірної Азерабуджану – 28:26 та 3-1.

Золота ліга-2018. Жінки. Груповий етап. Група А

19 травня, субота

Азербайджан - УКРАЇНА

3:1 (16:25, 25:19, 25:23, 28:26 )

Статистика матчу

ФОТО МАТЧУ

ВІДЕО МАТЧУ

Коментарі Гарія Єгіазарова та Анна Степанюк

Стартовий склад збірної України: №2 - Діана Карпець, №3 - Ірина Трушкіна, №8 - Анастасія Крайдуба, №11 - Анна Степанюк, №16 - Надія Кодола (к), №17 - Олександра Перетятько, №6 - Христина Нємцева (л), №12 - Анастасія Карасьова (л).

Головний тренер: Гарій Єгіазаров

Стартовий склад збірної Азербайджану: №5 - Одіна Байрамова (к), №7 - Олена Гасанова, №8 - Єлізавета Самадова, №11 - Катерина Жидкова, №15 - Айнур Іманова , №18 - Шафягат Алішанова, №19 - Баяз Алієва (л).

Головний тренер: Фаїк Гараєв

Найрезультативнішим гравцем матчу стала діагональна збірної України Анастасія Крайдуба. На її рахунку 26 очок. 15 набраних очок у блокуючої Ірини Трушкіної та 12 у капітана Надії Кодоли.

Наступний матч підопічні Гарія Єгіазарова проведуть проти збірної Болгарії. Матч відбудеться у місті Софія, в середу 23 травня. Початок о 18:30 (за київським часом). Посилання на відео-трансляцію матчу ви зможете занйти на сайті volleyball.ua.

Нагадаємо, що у групу А, крім України та Азербайджану також потрапили збірна Болгарії та Португалії. Жіноча збірна Болгарії вдома здобула "суху" перемогу над португальськими волейболістками.

Болгарія – Португалія

3:0 (25:13, 25:18, 25:19)

Отже, турнірна таблиця у групі А зараз виглядає таким чином:

group a 

Зазначимо, що з 14 травня ЄКВ відмінила всі технічні тайм-аути, тобто перерви після 8-ми та 16-ти очок.