23 травня у Софії відбувся другий матч Золотої ліги-2018 між жіночими збірними України та Болгарії.

Болгарія – УКРАЇНА

3:1 (32:34, 25:10, 25:22, 25:21)

Статистика матчу

ВІДЕО МАТЧУ

Стартовий склад збірної України: №2 Діана Карпець, №3 Ірина Трушкіна, №8 Анастасія Крайдуба, №11 Анна Степанюк, №16 Надія Кодола (капітан), №17 Олександра Перетятько, №6 Христина Нємцева (ліберо).

Головний тренер: Гарій Єгіазаров.

ukraine

Стартовий склад збірної Болгарії: №1 Дімітрова Г., №7 Лора Кітіпова, №10 Міра Тодорова, №11 Хритистина Русєва (капітан), №12 Марія Каракашева, №18 Сілвана Чаушева, №15 Жана Тодорова (ліберо).

Головний тренер: Іван Петков.

bulgaria

На перший погляд можна подумати, що перший сет видався від початку не дуже вдалим для української команди, адже з перших хвилин Болгарія заволоділа ініціативою та повела в рахунку 5:1. Тайм-аут наставника української збірної дещо "розтормошив" дівчат. Вони продовжували боротися та наприкінці сету наздогнали суперниць 23:22. Тайм-аут головного тренера Болгарії Івана Петкова мало що змінив. Вдала подача Степанюк та її гра у захисті, і як результат - атака капітана Кодоли - 23:23. Саме в кінці розпочалася справжня боротьба характерів. Жодна з команд не хотіла віддавати перший сет - 32:32. Ключовим моментом стала помилка Міри Тодорової на подачі, а згодом і поганий прийом її колег по команді. Вольова перемога українок у першому сеті 32:34.

 

Друга партія розпочалася знову з відриву Болгарії 4:1, а потім 11:3. Надія на те, що повториться сценарій попереднього сету була, але…на жаль, не справдилася. За рахунку 18:6 Крайдубу та Степанюк змінила Денисова та Кириченко, замість Перетятько вийшла Політанська. Але надто великий розрив не дозволив "свіженьким" гравцям якось змінити рахунок на табло. 25:10 на користь підопічних Івана Петкова. 1-1 за сетами.

Впевнена перемога у попередньому сеті надала болгаркам енергії та гарного настрою. А ось для українок -5 стали недоброю традицією. 20:15. Тайм-аут Гарія Єгіазарова пішов на користь українським волейболісткам – 20:18, потім 24:22, але болгарки не захотіли повторення першого сету та поспішили завершити партію - 25:22 та 2-1 на користь збірної Болгарії.

Саме у четвертому сеті, нарешті, впевнений початок задали українки - 1:4. Зважені передачі Перетятько та впевнені атаки Степанюк зробили рахунок на табло 3:6. В свою чергу, болгарки стали розумно діяти у захисті та на подачі, в результаті чого зрівняли рахунок 9:9. Але після переходу Степанюк знову була на першій лінії та всі передачі "полетіли" їй. 10:13 та перерва головного тренера збірної Болгарії, після якої Герасимова вдало відпрацювала на блоці та зробила рахунок 10:14. Наступний блок-аут та атака за межі майданчику від Крайдуби призвели до тайм-ауту українського сторони – 12:14. Не фарт українок та сконцентрованість болгарок перетворили цифри на табло на 19:18 на користь господарок. Після цього місцеві трибуни почали вболівати ще голосніше. Мабуть, це і додало болгарками бажання скоріше закінчити гру - 25:21. 3-1 на користь господарів майданчику.

Найрезультативнішою у матчі була болгарська нападниця Христина Русєва. На її рахунку 21 пункт. У складі збірної України 17 очок здобула Надія Кодола, по 15 очок у Анни Степанюк та Анастасія Крайдуби.

ukraine

В іншому матчі групи А Азербайджану вдома переміг збірну Португалії з рахунком 3:1.

Отже, на разі турнірна таблиця групи А Золотої ліги-2018 виглядає так:

group a

Наступний матч українська команда також проведе на виїзді. Підопічні Гарія Єгіазарова зустрінуться зі збірною Португалії. Гра відбудеться 27 травня о 19:00 (за київським часом) у португальському місті Повуа-ді-Варзін. Посилання на відео-трансляцію матчу ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.

Фото cev.eu