У третьому матчі Золотої ліги-2018 жіноча збірна України здобула довгоочікувану перемогу.

27 травня, неділя

Португалія – УКРАЇНА

0:3 (22:25, 14:25, 13:25)

Статистика матчу

Стартовий склад збірної Португалії:

Зв’язуючі: №8 Ванесса Іоланда Родрігез ("Фамалікао" Португалія);

Ліберо: №11 Джоана Резенде ("Порто Волей" Португалія);

Догравальниці: №1 Фабіола Гомез ("Фамалікао" Португалія), №10 Марта Хурст ("Харо Волей" Іспанія)

Діагональні: №15 Юлія Каваленка ("Будовляни Торун" Польща);

Центральні блокуючі: №2 Едуарда Дуарте ("Лейшойш" Португалія), №14 Алін Родрігез.

Головний тренер: Мануель Алмейда ("Фамалікао" Португалія).

portugal

Стартовий склад збірної України:

Зв’язуючі: №17 Олександра Перетятько ("Єнісей" Росія);

Ліберо: №6 Христина Нємцева ("Хімік" Южний), №12 Анастасія Карасьова ("Волинь-Університет" Луцьк);

Догравальниці: №11 Анна Степанюк ("Джакарта Пертаміна Енерджі" Індонезія), №16 Надія Кодола ("Канни" Франція);

Діагональні: №8 Анастасія Крайдуба ("Хімік" Южний);

Центральні блокуючі: №2 Діана Карпець ("Хімік" Южний), №3 Ірина Трушкіна ("Бухарест" Румунія);

Головний тренер: Гарій Єгіазаров("Сєвєродончанка" Сєвєродонецьк).

ukraine

На початку першого сету українки одразу організували перевагу в +3. Але нападниця суперників Юлія Каваленка зробили три ейси та вивела команду вперед - 7:6. Таким чином перевага наших дівчат швидко зникла. Блокуюча Ірина Трушкіна діяла сьогодні напрочуд впевнено та розумно – скидка та ейс - 8:9. Але ця впевненість не одразу з’явилася у інших, і українки багато помилялися на подачі та в атаці - 14:12. Перерва Єгіазарова збила португалок та вони помилилися на подачі, а ось Карпець навпаки заробила ейс. Потім Трушкіна знову результативно атакувала і 14:15. Але далі Карпець спрямувала подачу у сітку - 15:15. Діагональна Анастасія Крайдуба відзначилася атакою та блоком - 15:17. А ось Степанюк потрапила у блок. Пам’ятаєте Юлію Каваленка на початку сету? Наші дівчата теж будуть її пам’ятати – знову два ейси від нападниці збірної Португалії - 18:17. Але Ірина Трушкіна вправно застосовувала "блок-аут" – 18:18. Підопічні Мануеля Алмейди боролися до рахунку 22:22, але дві атаки за межі майданчика змусили наставника взяти перерву – 22:24. Це не дуже допомогло, адже Діана Карпець заблокувала атаку португальської нападниці - 22:25 та 0-1 на користь української команди. Шістьма пунктами відзначилася Юлія Каваленко (5 з яких - ейси), по 5 очок у Трушкіної та Кодоли.

Діагональна суперниць Каваленка розпочала другий сет потужною атакою (1:0), сподіваючись завести трибуни та колег на боротьбу. Але наш капітан Надія Кодола теж вирішила не затягувати гру – атака, ейс, чудова гра у захисті від ліберо Христини Нємцевої, атака Крайдуби, пайп Кодоли, атака Степанюк і сигнал від суддів про тайм-аут Португалії - 1:5. Навіть після перерви дівчата не розслабилися - Кодола знову відзначилася ейсом, а Карпець атакою - 1:7. Рахунок 10:18 був комфортною перевагою для "жовто-блакитних". Дівчата тримали дистанцію, а Степанюк взагалі скоренько завершила сет двома ейсами - 14:25 та 0-2 на користь України.

У третьому сеті дівчата одразу заволоділи ситуацією та створили подвійну перевагу 8:16. Малочислені трибуни намагалися підтримати господарів – капітану Джуліані Антюнез вдалося заробити ейс, а Каваленка поставила блок - 12:18. Після перерви Карпець результативно діяла на блоці - 12:19, а португалки швидко відповіли тим самим - 13:19. Але це, так би мовити, було їх останнє слово! Трибуни бачили тільки помилки господарів та результативні атаки українок. Блокуюча Ірина Трушкіна поставила ефектну крапку у сеті та у грі 13:25 і 0-3. І на екранах ми вже бачили усміхненого Гарія Єгіазарова!

Вітаємо жіночу збірну України з першою та сподіваємося не останньою, перемогою у Золотій лізі-2018!

ukraine

Нагадаємо, що українки поступилися збірній Болгарії та Азербайджану.

Найрезультативнішими гравцями матчу стали капітан "жовто-блакитних" Надія Кодола та діагональна португальської команди Юлія Каваленка. Вони набрали по 17 та 16 очок відповідно.

Наступний матч жіноча збірна України проведе в Івано-Франківську. Суперник – знову збірна Португалії. Гра відбудеться 30 травня о 17:00. Місце проведення: манеж Івано-Франківськлого коледжу фізичного виховання (вул.Гетьмана Мазепи 142а). Хто не зможете потрапити в зал, не засмучуйтесь, адже запланована відео-трансляція матчу. А о 20:00 там же відбудеться матч чоловічої збірної України. Підопічні Угіса Крастіньша зіграють проти збірної Нідерландів, яку напередодні перемогли з рахунком 3:2.

afisha

До речі, на жіночу команди чекає ще три матчі та дуже тішить, що всі вони відбудуться на домашній арені. Тому у дівчат буде дуже хороший шанс на реванш.

Зараз турнірна таблиця групи А виглядає таким чином:

gropu a

Фото cev.eu