25 травня у гостях чоловіча збірна України проведе стартовий поєдинок у групі С «Золотої Євроліги» проти збірної Фінляндії. Головний тренер команди розповів зміни у складі та процес підготовки.

- Я отримав у своє розпорядження фактично всіх, на кого розраховував. Єдиний виняток – центральний блокуючий Дмитро Терьоменко. Після дуже успішного й дуже виснажливого сезону у Франції, він попросив із розумінням поставитися до прохання дозволити йому одразу ж вирушити до своїх рідних, яких не бачив давненько. Я не став заперечувати.

- Тим не менш, якщо команда проб’ється до «Фіналу чотирьох», певно, його допомога зайвою не буде?

- Звичайно, ні, але це малоймовірно. Так, ми постійно підтримуємо зв’язок, тож я знаю, що Дмитро перебуває у хорошій фізичній формі. Втім, Терьоменко дуже потрібний буде нам на вересневому чемпіонаті Європи – тут нема жодних сумнівів. А зараз на його місце я запросив Олександра Гладенка. Він – дебютант збірної, але своєю грою протягом сезону в складі «Барком-Кажанів», на мій погляд, цілком заслужив право спробувати свої сили на рівні національної команди.

- А в якій формі прибули на збір інші гравці? Всі здорові?

- У різній, проте, зрозуміло, робочій. Адже всі зовсім нещодавно завершили виступи у своїх чемпіонатах, тож не втратили своїх кондицій. Звичайно, у декого є певні пошкодження, та в цілому всі 14 гравців готові виходити на майданчик задля досягнення спільного результату.

- Що відомо про ваших суперників?        

- Мені вдалося переглянути дві контрольні зустрічі збірної Білорусі проти Латвії. Втім, вони мало що прояснили, адже обидві команди застосовували часту ротацію, випробували різні схеми. Тобто, це були матчі в абсолютно тренувальному режимі. Білоруси викликали всіх найсильніших, проте на майданчику з’являлися не всі. Можливо, причиною тому є травми… Втім, у турнірі «Золотої Євроліги» ми гратимемо з Білоруссю тільки в третьому турі, тож до того часу матимемо про неї всю необхідну інформацію.

А ось збірна Фінляндії всіх найсильніших виконавців не зібрала. Хоча й без них вона залишається «міцним горішком». Що ж до команди Чехії, то про неї поки нічого не відомо. На жаль, нам не вдалося організувати спарингів. Та це не проблема. Головне для нас: зіграти в ту гру, яку ми справді вміємо демонструвати – швидку й максимально агресивну. Тож якраз над цим зараз і працюємо. Відновлюємо налагоджені раніше зв’язки, підтримуємо «фізику». Загалом, триває повноцінний робочий процес, яким я цілком задоволений. А далі – результат покаже!

Чоловіча збірна України:

Зв’язуючі: Володимир КОВАЛЬЧУК ("Хапоель Матте Ашер" Ізраїль*), Владислав ДІДЕНКО ("МХП-Вінниця" Тростянець);

Діагональні: Володимир ТЕВКУН ("Шахтар" Білорусь), Дмитро ВІЄЦЬКИЙ ("Войводіна" Сербія);

Ліберо: Денис ФОМИН ("Серце Поділля" Вінниця), Горден БРОВА ("Барком-Кажани" Львів);

Центральні блокуючі: Максим ДРОЗД ("Туркуен Франція), Юрій СЕМЕНЮК ("Барком-Кажани" Львів), Олександр ГЛАДЕНКО ("Барком-Кажани" Львів);

Догравальники: Ян ЄРЕЩЕНКО ("Урал" Росія), Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ ("Монца" Італія), Тимофій ПОЛУЯН ("Любляна" Словенія), Ілля КОВАЛЬОВ ("Пярну" Естонія), Олег ШЕВЧЕНКО ("Барком-Кажани" Львів).

*вказана команда, в якій гравець провів сезон 2018\19

Чоловіча команда потрапила у групу С. Українські волейболісти проведуть по два матчі проти збірнихБілорусі, Фінляндії та Чехії.

Золота Євроліга-2019. Чоловіки. Група С

25 травня, субота
19:00 Фінляндія – Україна

29 травня, середа
20:00 Чехія – Україна

1 червня, субота
19:30 Білорусь – Україна

8 червня, субота
19:00 Україна – Фінляндія

12 червня, середа
20:00 Україна – Чехія

15 червня, субота
17:00 Україна – Білорусь