Наставник чоловічої збірної України підкреслив особливу важливість хорошої підтримки вболівальників.

8, 12 і 15 червня у запорізькому Палаці спорту «Юність» наша чоловіча національна команда проведе заключні поєдинки групового турніру «Золотої Євроліги 2019». Вони мають статус вирішальних, оскільки, нагадаємо, після екватору змагань підопічні Угіса Крастіньша, зазнавши двох поразок, йдуть лише на третій позиції у своєму квартеті. Втім, нічого ще не втрачено, і в серії домашніх матчів українські волейболісти намагатимуться надолужити згаяне раніше. Принаймні, самі вони налаштовуються тільки на такий результат.

У коротенькому флеш-інтерв’ю головний тренер «синьо-жовтих» Угіс КРАСТІНЬШ розповів про причини поразок у протистояннях із чехами та білорусами та повідав останні новини зі стану збірної.

team ulkraine
Чоловіча збірна України-2019 \ фото: cev.eu

- Угісе, чого не вистачило для успіху в Чехії та Білорусі?

- Причини поразок різні. У Брно протягом двох з половиною сетів ми демонстрували цілком грамотний волейбол, упевнено контролювали хід подій на майданчику. Але потім наставник суперників кинув у бій діагонального Хадраву, в якого раптово почало виходити буквально все. І для наших хлопців це стало великою несподіванкою. Вони занервували, почали помилятися, тоді як чехи, навпаки, заграли на дивовижному куражі. Їх, до речі, дуже добре підтримали переповнені трибуни, а нам подібної підтримки очевидно не вистачило. Звідси й результат.

Зате в Мінську, коли ця сама підтримка в нас була, хлопці отримали додатковий стимул. Ви самі бачили – вони справно боролися до останнього розіграшу. І якби їм трішечки більше везіння, то грали би «тай-брейк», а там уже можливо всяке. Взагалі, у протистоянні з білорусами в наших діях були як хороші моменти, так і не дуже. Надійно прикрили тих, від кого очікували найбільшої загрози, натомість пропустили очки, яких не мало бути.

- У кожному з цих двох матчів ваші підопічні більше 20 разів помилялися на власних подачах. Чи не забагато, як для рівня збірних?

- Вони обов’язково мали ризикувати. Адже легкі подачі, без ризику – то відверті подарунки суперникам. Тому я вимагаю від гравців подавати максимально агресивно. Так, справді, помилок при цьому хотілося би бачити менше. Але якщо уважно подивитися ігри за участю навіть найсильніших команд Європи, то і в них неточні подачі – явище не рідкісне.

- Днями день народження відзначив капітан збірної Олег Плотницький. Як його вітали? Із сюрпризами?

- Ні, вирішили обійтися без сюрпризів. Привітали за традиційною процедурою. Зараз варто на повну сконцентруватися на вирішальних матчах «Золотої Євроліги».

- Травмовані гравці вже відновилися?

- Тимофій Полуян – так. А от щодо Дмитра Вієцького, то тут ще залишаються питання. Втім, звісно ж, віримо, що він зможе зіграти і обов’язково допоможе команді. До речі, користуючись нагодою, хочу попросити усіх наших уболівальників допомогти хлопцям у запорізьких матчах. Свій справжній уболівальник дорогого коштує. А він у нас справді чудовий – ми в цьому повністю переконалися в Мінську! І зараз від наших фанів також залежатиме досягнення позитивного результату. Їхня гаряча підтримка у кульмінаційні моменти складних поєдинків – то велика справа!

Тож запрошую всіх у запорізький Палац спорту «Юність»! Там ми обов’язково прагнутимемо трьох перемог. Іншого варіанту в нас не існує.