В суботу, 8 червня, чоловіча збірна України провела четвертий матч групового етапу Золотої Євроліги-2019.

Суперником нашої команди стала збірна Фінляндії. Як і в першому матчі Золотої Євроліги-2019, українці впевнено перемогли своїх опонентів з рахунком 3:0.

Перший сет. Підопічні Угіса Крастіньша одразу продемонстрували агресивний та атакуючий волейбол і заробили на початку стартової партії комфортну перевагу – 7:2. Головному тренеру збірної Фінляндії Джоелю Бенксу довелося взяти тайм-аут. Але Ян Єрещенко своїми атаками тільки збільшував рахунок на користь України – 8:2. Перевага в +6 очок зростала і за 22 хвилини на табло у Палаці Спорту "Юність" красувався рахунок 25:16 та 1-0 на користь українців.

У першому сеті свій вагомий внесок в перемогу зробив догравальник Ян Єрещенко, набравши 6 очок. Юрій Семенюк, Максим Дрозд, Олег Плотницький та Дмитро Вієцький синхронно набрали по 3 очка.

Другий сет. Початок другої партії нагадував першу – 6:2. Але фінські волейболісти, знову взявши перерву, всіма силами намагалися наздогнати суперників і це їм вдалося – 13:13. Трибуни в запорізькому Палаці Спорту "Юність" нарешті прокинулися і активно почали підтримувати українських волейболістів. Мабуть, саме цього хлопцям не вистачало у другому сеті, адже рахунок знову почав збільшуватися – 15:13. Українці продовжували влучно атакувати, а фінські гравці навпаки все більше помилятися – 20:16. Джоель Бенкс знову взяв тайм-аут. Але його підопічні змогли набрати лише 4 пункта – 25:20 та 2-0.

Після другого сету кращим снайпером у складі української збірної продовжував бути Ян Єрещенко. Він приніс 8 очок (88% в атаці).

Третій сет. Українці розпочали з власних помилок – 0:2. Але подача в аут від фінів та вдалий постріл Єрещенка і 2:2. При рахунку 11:7 фінські волейболісти відправилися на тайм-аут, але після повернення гравців стався неприємний епізод - капітан української команди Олег Плотницький невдало приземлився після блоку та змушений був покинути майданчик. Замість нього Угіс Крастіньш поспішив випустити Олега Шевченко. А зв’язуючий Роман Хандролін не став чекати поки Шевченко розігріється та одразу спрямував йому точні передачі – 13:8. Пасуючий збірної Фінляндії Федор Іванов на своїй подачі змусив наставника українців взяти першу перерву у матчів – 18:17. Але перерва пішла на користь фінам – 18:18. Суперники намагалися тримати рівний рахунок і сподівалися на помилки українських волейболістів. Але наприкінці матчу вчасно активізувався Дмитро Вієцький та блок Максима Дрозда та Яна Єрещенко – 25:23 та 3-0 на користь української команди.

У третій партії кращим став діагональний Дмитро Вієцький. Він приніс своїй команді 6 очок (46% в атаці).

Золота Євроліга-2019. Чоловіки. Група С

8 червня, субота

Україна – Фінляндія

3:0 (25:16, 25:20, 25:23)

Статистика матчу

Статистика. Найрезультативнішим гравцем матчу став догравальник збірної України Ян Єрещенко. Він набрав 19 очок (1 ейс, 2 блоки та 76% в атаці). 14 очок на рахунку українського діагонального Дмитра Вієцького.  

Турнірне положення. На разі, чоловіча збірна України посідає третю сходинку групи С. Збірна Чехії сьогодні перемогла Білорусь з рахунком 3:1.  

group C men

Афіша. Наступний матч відбудеться 12 червня о 20:00. Українці зіграють проти збірної Чехії. Посилання на відео-трансляцію гри ви зможете знайти на сайті volleyball.ua.