Жіноча збірна стане господарем туру 28-30 травня, а чоловіча – 4-6 червня.

У Люксембургу відбулося жеребкування «Золотої Євроліги-2021», де своїх суперників дізналися по 12 жіночих і чоловічих команд. У тому числі, й представники України. За його результатами можна зробити висновок, що їм до снаги буде посперечатися за здобуття путівок до «Фіналів чотирьох»…

Раніше ми повідомляли, що Україна була б не проти взяти на себе проведення «Фіналу чотирьох» серед жіночих збірних. Але ще наприкінці листопада Адміністративна рада ЄКВ на останньому віртуальному засіданні підтвердила, що жіночий та чоловічий «Фінали чотирьох», заплановані на 18-20 червня 2021 року, прийматимуть, відповідно, Болгарія та Бельгія. Саме вони мали зробити це у поточному році, але через пандемію коронавірусу змагання були скасовані. Через неї ж національні федерації-учасниці «Золотої Євроліги-2021» домовилися внести зміни до формату - повернувшись до двох кругових турнірів в окремих країнах, замість того, щоби грати в домашніх та виїзних матчах. Тим самим будуть скорочені міжнародні поїздки та ризик зараження.

Керівництво ФВУ зорієнтувалося миттєво та запропонувало стати господарем етапів групових раундів і в чоловіків, і в жінок. І в обох випадках дістало схвальну відповідь!

Таким чином, розклад змагань вийшов наступним…

ЖІНКИ

Група А: Азербайджан, Іспанія, Румунія, Франція. Господар 1-го раунду – Румунія, 2-го – Франція.

Група В: Болгарія, УКРАЇНА, Словаччина, Фінляндія. Господар 1-го раунду – Україна, 2-го – Болгарія.

Група С: Хорватія, Білорусь, Угорщина, Чехія. Господар 1-го раунду – Чехія, 2-го – Білорусь.

ЧОЛОВІКИ

Група А: Бельгія, Іспанія, Естонія, Латвія. Господар 1-го раунду – Естонія, 2-го – Латвія.

Група В: Нідерланди, УКРАЇНА, Словаччина, Румунія. Господар 1-го раунду – Нідерланди, 2-го – Україна.

Група С: Туреччина, Чехія, Білорусь, Португалія. Господар 1-го раунду – Білорусь, 2-го – Португалія.

В обох турнірах матчі 1-го раунду відбудуться 28-30 травня, а 2-го – 4-6 червня.

golden euroleague

Також необхідно зауважити, що до «Фіналу чотирьох» потраплять лише переможці кожної групи. Але оскільки у жінок цей турнір відбудеться у Болгарії, то, відповідно, в разі її тріумфу у групі, путівку до вирішального раунду змагань отримає друга команда в квартеті. Це напряму стосується якраз збірної України…

І наприкінці повідомимо, що по дві найкращі команди «Золотої Євроліги» приєднаються до господарів - Хорватії та Португалії - в жіночому та чоловічому Кубку виклику FIVB-2021 - там буде поставлено на карту вихід до елітної Ліги націй у 2022 році.