В Ужгороді дівоча збірна U-17 розпочала підготовку до фінального раунду континентальної першості.

Буквально два тижні залишилося до старту чемпіонату Європи серед дівочих збірних U-17, який пройде 13-21 квітня в спорткомплексах Hristo Botev та Arena Armeec у Софії. Як відомо, серед його 12 учасників команда Болгарії забронювала за собою місце автоматично, а компанію їй склали переможці восьми кваліфікаційних груп та три команди, які посіли в них другі місця з найкращими показниками. Серед переможців путівку до фінального раунду виборола і збірна України. 

Під час жеребкування всі учасники були розбиті на дві шістки, і наша команда потрапила до другої з них у компанії з Туреччиною, Румунією, Італією, Нідерландами та Німеччиною. Можна сказати, що українкам певною мірою пощастило. Так, з одного боку, їм доведеться помірятися силами із чинними чемпіонками Європи – італійками, натомість, серед суперників будуть одразу дві команди, які пробилися до фінальної частини Євро-2018 із других місць в кваліфікаційних турнірах – Нідерланди та Німеччина. Та й Туреччина з Румунією – все ж не призери торішньої першості Росія з Болгарією…

Втім, головний тренер «синьо-жовтих» Віктор Перебийніс вважає, що від початку турніру шанси у всіх рівні…

«Слабких команд на чемпіонаті Європи не буває. Сподіваюся, Україна –  також. Саме це ми й намагатимемося довести у Софії. А загадувати зараз, як воно складеться в підсумку – справа невдячна.

Зараз ми зібралися на підготовчому зборі в Ужгороді. Звичайно, поки приїхали не всі. Кілька дівчат приєднаються вже після завершення чемпіонату України у вищій лізі та після матчів першого фінального туру у Суперлізі (тобто, 2-3 квітня). Сподіваюся, вони прибудуть у хорошій фізичній формі, адже часу для суттєвого підвищення кондицій майже не залишається. Перевірити ж готовність нашої збірної до серйозного випробовування на міцність нам мають допомогти два товариських матчі з командою однолітків з Угорщини, заплановані на 4-5 квітня. Звісно, спарингів хотілося більше і, наскільки мені відомо, спочатку планувалася наша участь у турнірі за участю чотирьох збірних. Та щось там не зрослося. Що ж, як кажуть, маємо – що маємо.

Головне завдання на зборі – визначити кістяк команди з найбільш підготовлених спортсменок та добре попрацювати над якістю колективного взаєморозуміння на майданчику. Також – «відточити» власні сильні сторони.

Стосовно суперниць інформації у нас достатньо. І з упевненістю можу сказати, що всі вони дуже сильні. Як Італія, так і Туреччина чи Німеччина. Аби їх перемагати, в кожному поєдинку доведеться викладатися на всі сто. І навіть більше! Тільки тоді можна розраховувати на позитивний результат. А від початку турніру шанси у всіх рівні»…

…Залишається додати, що переможці груп гратимуть у півфіналах з командами, які посіли в інших секстетах другі місця, треті та четверті команди відповідним чином проведуть матчі за 5-8 місця, а ті, хто фінішують на п’ятих та шостих позиціях, пакуватимуть валізи додому одразу після групового етапу.