Жіноча збірна України завоювала путівку до фінальної частини чемпіонату Європи-2021!

Для потрапляння у фінальний етап Євроволей-2021, українській команді потрібно було втримати другу позицію у групі В. Для цього дівчатам треба було перемогти збірну Португалії з будь-яким рахунком.

Підопічні Володимира Орлова впевнено здолали опоненток з "сухим" рахунком.

Найрезультативнішим гравцем матчу стала капітан команди Надія Кодола. На її рахунку 14 очок.

Чемпіонат Європи-2021. Кваліфікація. Група В. 2-й тур. (Грузія, Тбілісі)

15 травня, субота

Португалія – Україна – 0:3 (14:25, 13:25, 13:25)

Статистика матчу

Україна: Надія Кодола (14 очок), Богдана Анісова (13), Діана Мелюшкина (9), Карина Денисова (8), Вікторія Даньчак (5), Ольга Скрипак (4), Христина Нємцева (ліберо) – стартовий склад. На заміну виходили – Катерина Дудник (0).

Головний тренер: Володимир Орлов.

Португалія: Вале (10 очок), А.Родрігеш (6), Лопеш (5), Каваленка (3), Кавальканті (3), І.Перейра (2) Хурст (2), Резенде (ліберо) – стартовий склад.

Головний тренер: Мігель Хосе.

Арбітри: Константин Йовчев (Болгарія), Ельдар Зулфугаров (Азербайджан)

Турнірна таблиця групи В станом на 15 травня 16:00

group b ukraine volleyball team

Завтра, 16 травня, о 14:30 на українок чекає останній матч відбору. Суперником стануть господарі майданчика – збірна Грузії. Запланована онлайн-трансляція на телеканалі XSport.

Але не дивлячись на ще один поєдинок, жіноча збірна України забезпечила собі місце серед 24 кращих команд Європи!

Фінальна частина Євроволлей-2021 відбудеться з 18 серпня по 4 вересня 2021 року одразу у чотирьох країнах Сербії, Болгарії, Хорватії та Румунії. Детальніше про міста-господарі у нашому спеціальному матеріалі.

У якому місті зіграють українські волейболістки, стане відоме після жеребкування, яке відбудеться 20 травня у сербському місті Белград.

Відзначимо, що чоловіча збірна України автоматично потрапила на чемпіонат Європи-2021, так як посіла 7 місце на минулому розіграші трофею. Підопічні Угіса Крастіньша дізнаються своїх суперників 27 травня у місті Гельсінкі (Фінляндія).