Жіноча збірна України забезпечила собі місце серед 24 кращих команд Європи ще за день до завершення кваліфікаційного турніру.

Але поговоримо про тих, хто може дістатися в суперники нашим дівчатам.

У кваліфікаційному раунду визначилися 12 команд-учасниць Євроволей-2021 – Україна, Словаччина, Боснія та Герцеговина, Іспанія, Білорусь, Швеція, Греція, Угорщина, Швейцарія, Фінляндія, Франція, Чехія.

Імена ще 12 збірних були відомі заздалегідь: чотири місця дісталися господарям, вісім – найкращим збірним за результатами чемпіонату Європи-2019.

Країни-господарі: Сербія, Болгарія, Хорватія, Румунія.

Кращі команди чемпіонату Європи-2019: Туреччина, Італія, Польща, Німеччина, Нідерланди, Росія, Бельгія, Азербайджан.

Чинними чемпіонками Європи є збірна Сербія. Туреччина на минулій континентальній першості стала срібним призером, а "бронза" дісталася італійкам.

Фінальна частина Євроволлей-2021 відбудеться з 18 серпня по 4 вересня 2021 року одразу у чотирьох країнах Сербії, Болгарії, Хорватії та Румунії. Детальніше про міста-господарі у нашому спеціальному матеріалі.

Формат турніру залишився незмінним – 24 команди шляхом жеребкування сформують чотири групи по 6 учасників у кожній. Чотири команди з кожної групи виходять у раунд плей-офф – 1\8 фіналу.

У якому місті зіграють українські волейболістки, стане відоме після жеребкування, яке відбудеться 20 травня у сербському місті Белград.

Відзначимо, що чоловіча збірна України автоматично потрапила на чемпіонат Європи-2021, так як посіла 7 місце на минулому розіграші трофею. Підопічні Угіса Крастіньша дізнаються своїх суперників 27 травня у місті Гельсінкі (Фінляндія).