Фінал Суперкубка Італії-2020 повинен був пройти 25 вересня під відкритим небом – в античному амфітеатрі, побудованому в Вероні близько 30 року нашої ери.

Однак керівники італійської ліги відмовилися від цієї ідеї. Рішення прийнято з міркувань безпеки гравців. Ліга прийняла до уваги недавні проблеми з розіграшем жіночого Суперкубка Італії на міській площі Віченци.

Другий півфінал між "Бусто-Арсіціо" і "Новара" був припинений на початку третього сету через занадто високу вологості. З'явився ризик отримання волейболістками травм на слизькому майданчику. Наступного ранку команди дограли матч в закритому приміщенні. Там же пройшов фінал.

Керівники італійського ліги побоюються, що подібні проблеми можуть виникнути і на 20-тисячній Arena di Verona. Тому фінал пройде на критій арені PalaOlimpia, що вміщає 5350 глядачів.

PalaOlimpia
PalaOlimpia \ фото: fivb.com

Зараз проходять півфінали Суперкубка Італії, в якому беруть участь чотири кращі команди на момент дострокової припинення чемпіонату Італії 2019/20. У неділю "Трентіно" з рахунком 3:2 обіграло "Чивітанову", а "Перуджа" з "сухим" рахунком здолала "Модену". Матчі-відповіді відбудуться 20 вересня.