Міжнародна федерація волейболу оголосила від скасування Кубка претендентів (Challenger Cup) – відбіркового турніру, переможець якого отримував право на виступ в Лізі націй.

Рішення пов'язане з триваючою пандемією коронавіруса і її впливом на міжнародні подорожі.

Таким чином, система підвищення і пониження в Лізі націй заморожена – всі 32 учасники Ліги націй-2021 (чоловіки і жінки) візьмуть участь і в наступному розіграші турніру.

У 2019 року в чоловічому Кубку претендентів перемогла Словенія, яка замінила в Лізі націй Португалію. У жінок – Канада зайняла місце Болгарії. Цього року фінальні турніри Кубка претендентів повинні були пройти в португальському місті Гондомар (чоловіки) і хорватському Задаре (жінки).

Для збірної України нововведення означає, що у разі перемоги в Золотій Євролізі підопічні Угіса Крастіньша та нового наставника жіночої команди Володимира Орлова не зможуть претендувати на місце у Лізі Націй.

Нагадаємо, що розіграші чоловічої та жіночої Ліги націй-2021 пройдуть у форматі "бульбашок" в італійському місті Ріміні.

Учасники чоловічого розіграшу Ліги націй-2021: Росія, США, Польща, Бразилія, Іран, Франція, Аргентина, Італія, Канада, Японія, Сербія, Болгарія, Австралія, Німеччина, Китай, Словенія.

Учасники жіночого розіграшу Ліги націй-2021: США, Бразилія, Китай, Туреччина, Польща, Італія, Бельгія, Домінікана, Японія, Німеччина, Нідерланди, Таїланд, Сербія, Росія, Корея, Канада.