Міжнародна федерація волейболу повідомила про зміну складу учасників чоловічого розіграшу Ліги націй-2021.

Через обмеження у подорожах, пов'язаних з пандемією коронавіруса, від участі в турнірі відмовився Китай. У країні також діє обов'язковий 14-денний карантин, який громадянам потрібно відбувати після повернення в країну.

Замість Китаю в Лізі націй зіграють Нідерланди. Вибір цієї команди пояснюють спортивними досягненнями (8-е місце на ЧС-2018 і 10-е місце на Євро-2019) і комерційним потенціалом волейболу в країні. Збірну Нідерландів очолює італійський фахівець Роберто П'яцца, а капітан і лідер команди – діагональний Німір Абдель-Азіз.

Нагадаємо, що розіграші чоловічої та жіночої Ліги націй-2021 пройдуть у форматі "бульбашок" в італійському місті Ріміні. Жіночий турнір пройде з 25 травня по 25 червня, чоловічий – з 28 травня по 27 червня. Команди змагатимуться за коловою системою. Потім по чотири кращі команди (а не шість як раніше) розіграють медалі в форматі "1–4", "2–3". Зніметься чи з турніру і жіноча збірна Китаю поки не повідомляється.

Чоловіча збірна Китаю займала 15-е і 16-е місця в перших двох розіграшах Ліги націй.

Раніше міжнародна федерація волейболу оголосила, що через скасування Кубка претендентів склад учасників Ліги націй заморожений на два роки.

Учасники чоловічого розіграшу Ліги націй-2021: Росія, США, Польща, Бразилія, Іран, Франція, Аргентина, Італія, Канада, Японія, Сербія, Болгарія, Австралія, Німеччина, Словенія, Нідерланди.