Догравальник збірної Франції Ервін Нгапет після матчу групового етапу Ліги націй з Польщею (3:2) висунув ряд звинувачень в бік суперників.

"Головний тренер поляків Вітал Хейнен назвав негром темношкіру людину, яка працює в Ріміні і відповідає за санітарну безпеку. Це явно расизм! Тому є свідки. Не кажучи вже про численні образи з уст пана Кубяка під час матчу. Наприклад, слів "сучий син". Чи повинні такі люди бути частиною нашого волейбольного світу?" – написав Нгапет в своєму інстаграме.

Вітал Хейнен вже відреагував на це висловлювання француза.

"Я ніколи в житті не вживав цей термін", – сказав Хейнен в інтерв'ю Przegląd Sportowy. "Це єдиний раз, коли я відреагую на те, що було написано в інтернеті. За все своє життя я не вішав расистських ярликів. Більш того, я твердо вірю в рівність усіх людей, незалежно від їх кольору шкіри, релігії чи походження", – пізніше написав Хейнен в твіттері.

Відзначимо, що по ходу матчу Міхал Кубяк і Нгапет отримали жовті картки за неспортивну поведінку. Нгапет встиг вступити в словесну перепалку і з Вільфредо Леоном.

"Мені не сподобалася поведінка Нгапета. Я сказав йому, щоб він так себе не вів, тому що це погано виглядає по телевізору, і якщо він хоче комусь щось сказати, нехай скаже це після гри", – цитує Леона Sportowe Fakty.

26 червня в півфіналі Ліги націй Франція зіграє з Бразилією, Польща – зі Словенією.

Міжнародна федерація волейболу повідомила, що їй відомо про заяву Нгапета. Організація розслідує звинувачення.

Нагадаємо, що раніше сербська волейболістка Саня Джурджевіч була дискваліфікована на два матчі через те, що в одному з епізодів матчу Ліги націй з Таїландом (3:0) показала жест "вузькі очі".