У Коблево Миколаївської області завершився 25-й розіграш Кубку України серед ветеранів. До вашої уваги – підсумки другої частини змагань.

Як ми вже повідомляли, турнір Кубку України серед ветеранів проводився у дві зміни. Результати першої зміни – в окремому оглядi. У другій частині Кубку змагалися такі категорії: чоловіки у номінаціях «40+», «50+», «60+» і «70+», а також жінки «35+», «45+» і «55+». В змаганнях брали участь близько 400 волейболістів.

Відзначимо, що більшість ігор проходила в надзвичайно гострій боротьбі, особливою принциповістю відрізнялися матчі в категоріях 40+, 50+ і 60+ серед чоловічих колективів. Так само драматичною була розв’язка і в фіналі у жінок в номінації 45+. Зрештою, у багатьох номінаціях за чимало років сформувалися свої визнані фаворити, які цього року підтвердили свій високий клас.

Загалом у Кубку України серед ветеранів-2016 взяли участь 94 команди майже з усіх регіонів нашої держави. Це на сім колективів більше, ніж минулого року, і на 28 більше, ніж позаминулого.

Нагадаємо, що на звітно-виборчій конференції Асоціації ветеранів волейболу України новим президентом АВВУ був обраний Ігор Бірюков. 

Василь ХУТОРНИЙ, головний суддя змагань:

- Кубок України викликав великий інтерес серед глядачів. Уявіть, вже у восьмий ранку, коли грали «сороковники», яблуку ніде було впасти. І, дійсно, волейболісти-ветерани демонстрували доволі високий ігровий рівень. На чемпіонат приїхали так звана «молодь», тому було чимало цікаво матчів. Можу назвати такі прізвища: Беляєв, Педько, Стадніков, Мазур, Середа, Ткачук, Белинський, Констянтинов та й не тільки їх. А ось, наприклад, у команди Полтави не було яскравих імен, але ця команда відрізнялася високою організацією гри. У порівнянні з минулим чемпіонатом влилися в змагання чимало волейболістів у категорії «40+», що додало змаганням цікавих матчів та інтересу збоку вболівальників.

- Що можна відзначити у відношенні жіночого чемпіонату?

- Дуже гарну команду зібрало Кам’янське (колишній Дніпродзержинськ), у складі якої грали Марія Полякова, Лідія Максименко. Хоча цей колектив і програв Хмельницькому, але за закруткою все рівно вийшли на перше місце.  З іншого боку, не була представлена тут Одеса, яка, зазвичай, виставляє команду.

- Чи поширилася географія учасників?

- Так. В цьому чемпіонаті були представлені команда Волині, П’ятихатки Дніпропетровської області, а в змаганнях «75+» грала команда Маріуполя. Сподіваємося, що з кожним роком і географія, і кількість учасників збільшуватиметься.

Призерами турніру стали такі команди:

Чоловіки 40+

1. зб. Харкова

2. зб. Полтави

3. зб. Борисполя (Київська обл.)

Чоловіки 50+

1. зб. Полтави

2. «Автомобіліст» (Дніпро)

3. зб. Одеси

Чоловіки 60+

1. СК «Запоріжжя»

2. «Кадет» (Київ)

3. зб. Харкова

Чоловіки 70+

1. зб. Львова

2. зб. Чернівців

3. зб. Одеси

Жінки 35+

1. зб. Каменського (колишній Дніпродзержинськ)

2. зб. Чернівців

3. зб. Хмельницького

Жінки 45+

1. «Аеропорт «Київ»

2. СК «Запоріжжя»

3. «Олімп» (Миколаїв)

Жінки 55+

1. СК «Запоріжжя»

2. «Світанок» (Львів)

3. «Ліберо» (Біла Церква)

За матерiалами прес-служби ФВУ