24 жовтня у СК "Епіцентр" відбудеться матч за Суперкубок України-2020 серед жіночих команд.

Як ми повідомляли раніше, трофей серед чоловічих команд "Барком-Кажани" (Львів) та "Житичі-ПНУ" (Житомир) буде розіграний пізніше у зв’язку з наявністю COVIDу серед гравців та тренерського штабу житомирського клубу. На разі, чітких дат коли і де відбудеться цей матч – немає.

Але найголовніше в нашому житті – це здоров’я, тому команда сайту volleyball.ua бажає всім одужання, відсутності побічних наслідків та швидкого повернення на майданчик!

Отже, у центрі уваги 24 жовтня стануть лише дві жіночі команди, які вже другий сезон поспіль борються між собою за лідерство у чемпіонаті, Кубку, а цього року ще у Лізі чемпіонів – СК "Прометей" та "Хімік".

Історія Суперкубка України. Розіграш трофею започаткували нещодавно. У 2016 році кращі команди країни вперше зустрілися у Києві. Потім турнір переїхав до Черкас (2017), у 2018 році два суперматчі змогли споглядати мешканці Луцька, а у минулому році трофей знову розігрували у черкаському Палаці Спорту "Будівельник". Южненський "Хімік" є чотириразовим володарем трофею. Двічі суперниками южненок була тернопільська команда "Галичанка" (3:1, 3:0) та двічі запорізька "Орбіта" (3:0, 3:0).

Місце проведення. У 2020 році боротьба за трофей відбудеться в місті Городок (Хмельницька область) в оновленому СК "Епіцентр", який у нинішньому сезоні є домашнім майданчиком чоловічої команди "Епіцентр-Подоляни", що є дебютантом Суперліги України та європейського Кубку Виклику.

epicentr

Трансляція. Матч у прямому ефірі покаже телеканал Спорт 1.

Організація. Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник в інтерв’ю сайту sport.ua розповів, що планується проведення волейбольного свята, яке буде присвячено 95-річчю українського волейболу. Подію мають відвідати олімпійські чемпіони, тренери і гравці національної збірної та президент Європейської конфедерації волейболу Олександр Борічіч.

«Хімік» (Южний)

Склад команди:

Зв’язуючі: Ольга Скрипак №7, Дар’я Великоконь №14;

Ліберо: Кристина Нємцева №6, Аніта Сінгх №12;

Центральні блокуючі: Джасмін Снід №5, Катерина Фролова №8, Юлія Микитюк №15, Анастасія Маєвська №16;

Догравальниці: Еммель Тхайнара №2, Юлія Бойко №9, Дар’я Степановська №10, Оксана Яковчук №13;

Діагональні: Ганна Кириченко №1, Євгенія Хобер №17.

Головний тренер: Євген Ніколаєв.
Помічник тренера: Анжела Гордієнко.
2-ий помічник тренера: Дмітрій Марюхніч.
Тренер-статистик: Володимир Бугаков.
Масажист: Костянтин Шпадій.

khimik

Легіонери. Нападниця Еммель Тхайнара (Бразилія) та блокуюча Джасмін Снід (США).

Лідер атаки. Юлія Бойко.

yulia boyko

«Прометей» (Кам’янське)

Склад команди:

Зв’язуючі: Алла Політанська №4, Лора Кітіпова №7;

Ліберо: Тетяна Ротар №17, Шара Венегас №21;

Центральні блокуючі: Діана Мелюшкина №2, Дар’я Дрозд №3, Марина Мазенко №18;

Догравальники: Катерина Дудник №1, Катерина Сільченкова №5, Діана Франкевич №12, Даямі Санчез №14;

Діагональні: Анастасія Крайдуба №8, Анна Харчинська №11.

Головний тренер: Іван Петков.
Помічник тренера: Денис Зуй.
2-ий помічник тренера: Антон Рубцов.
Тренер-статистик: Данило Мелюшкин.
Лікар: Андрєй Вайцеховіч.
Масажист: Олег Кривко.

prometey

Зміни напередодні матчу. Новим наставником команди був призначений тренер збірної Болгарії Іван Петков, а ліберо Тетяна Ротар замінила Дар'ю Дуденок. 

Легіонери. В "Прометеї" в цьому сезоні одразу чотири легіонери – наставник Іван Петков (Болгарія), зв’язуюча Лора Кітіпова (Болгарія), ліберо Шара Венегас (Пуерто-Ріко) та нападниця Даямі Санчез (Куба).

Лідер атаки. Катерина Дудник №1.

kateryna dudnik

Історія зустрічей. Команди зустрічалися шість разів (CК "Прометей" – "Хімік").

Кубок України 2019-2020. Півфінал – 2:3.
Суперліга України 2019-2020. 9 тур – 3:1, 3:1.
Суперліга України 2020-2021. 2 тур – 3:1.
Ліга чемпіонів. Перший раунд – 1:3, 0:3.

Як ви бачите, на разі, головні опоненти у жіночому українському волейболі зрівнялися за кількістю перемог – 3:3.

Найяскравіший матч. Це однозначно півфінал Кубка Україи 2019-2020. П'ятисетовий поєдинок, який 100% заслуговував бути фіналом! Але жереб звів сильних суперників вже на стадії 1\2 фіналу.

Коментарі учасників

Джасмін СНІД: "Прометей" дуже хороша команда, і тому наш тренерський штаб дуже серйозно підходить до цього матчу. Для нас було підготовлено відеоматеріал на основі попередніх ігор, який детально вивчаємо: як командні дії, так і окремих гравців. Впевнена, що ми готові до матчу за Суперкубок і покажемо хорошу гру. Гра буде непростою, це неоднозначно. Що стосується мене, то я дуже люблю грати в волейбол, і від кожного матчу очікую хорошої гри зі свого боку. І, звичайно, перемоги моєї команди.

Дар’я ДРОЗД: "Ми готові, ми дуже хочемо виграти! Для мене Суперкубок – велика подія! Я дуже хочу виграти та як капітан першою взяти в руки кубок та підняти над головою!

Орієнтовний стартовий склад "Хіміка" за версією volleyball.ua: Кириченко-Скрипак, Фролова-Маєвська, Бойко-Яковчук, Нємцева (л).

Орієнтовний стартовий склад СК "Прометей" за версією volleyball.ua: Крайдуба-Кітіпова, Дудник-Сільченкова, Мелюшкина-Дрозд, Венегас (л).

Прогноз volleyball.ua: 1:3

Нам вже кортить побачити, капітан, якої команди підніме над головою Суперкубок України-2020. Чи це вп’яте буде Дар’я Степановська або вперше (в якості капітана - прим.автора) її тезка Дар’я Дрозд. Дізнаємося 24 жовтня о 12:00. Не пропустіть!

Суперкубок України-2020. Жінки

24 жовтня, субота

12:00 CК Прометей (Кам'янське) – Хімік (Южний)

ТРАНСЛЯЦІЯ МАТЧУ

Фото: cev.euvc.khimik.com.ua