Європейська конфедерація волейболу опублікувала повний перелік учасників єврокубків у сезоні 2022/23.

Жеребкування єврокубків відбудеться 28 червня. За церемонією можна буде споглядати у прямому ефірі.

ЄКВ також оприлюднила суми призових. Вони однакові у чоловічому та жіночому турнірах. Переможець Ліги чемпіонів отримає 500 тисяч євро, фіналіст – 250 тисяч євро, бронзовий призер – 125 тисяч євро. Перемога у кожному матчі групового етапу принесе клубам по 10 тисяч євро, поразка – 5 тисяч євро. Призові за перемогу у Кубку ЄКВ – 80 тисяч євро, за Кубок виклику – 50 тисяч євро.

Що ж стосується українських команд, то у єврокубках їх буде всього три: жіноча команда СК "Прометей" зіграє одразу у груповому раунді Ліги чемпіонів.

А "Епіцентр-Подоляни" (Городок) та ВК "Дніпро-Прометей" – у Кубку Виклику.

Список всіх учасників єврокубків в сезоні 2022-2023

Додамо, що за інформацією сайту volleyball.ua, ВК "Дніпро-Прометей" тепер буде базуватися у Чернівцях та носитиме назву СК "Прометей". Це підтверджують і документи з офіційного сайту ЄКВ.

Нагадаємо, що в сезоні 2021\22 СК "Прометей" вперше в своїй історії вийшов до групового раунду ЛЧ та посів останнє місце у групі. ВК "Епіцентр-Подоляни" зупинився на стадії 1\8 фіналу, харківська "Юракадемія" в 1\32 фіналу програла австрійському "Амштеттен", а львівський ВК "Барком-Кажани" – поступився "Любляні" в 1\16 фіналу.

В сезоні 2022\23 матчі Суперліги України будуть проходити в одному місті

СК "Прометей" гратиме у чемпіонаті Чехії