Чоловіча збірна України з волейболу готується до участі у матчах Золотої Євроліги-2024 у дещо оновленому складі.

Як ми повідомляли раніше, у команди змінився головний тренер та увесь тренерський штаб.

ФВУ склала розширений список волейболістів, які були запрошені на перший тренувальний збір у Городку. Однак по факту національна збірна України працювала у скороченому складі.

А сьогодні стало відомо, що на другий тренувальний збір не прибуде низка основних гравців, які виступали за команди у минулі роки.

Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник повідомив в інтерв’ю Суспільне Спорт, що не прибули до табору команди представники "Прометея" – Ян Єрещенко, Дмитро Терьоменко, Горден Брова і Віталій Щитков.

“Написали заяви, прикріплені довідками від одного й того ж лікаря, що їм треба лікуватися. Там іде повний саботаж, але нічого, гратимемо без них", – розповів Мельник.

До табору збірної України можуть не прибути й інші гравці. За словами Мельника, йдеться про волейболістів, що виступають в іноземних чемпіонатах. Це діагональний Василь Тупчій та капітан збірної України Олег Плотницький. Догравальник підтвердив, що не виступатиме за національну збірну в сезоні 2024 року та повідомив про це команду й федерацію. Волейболіст зазначив, що це пов'язано з бажанням взяти перепочинок після важкого сезону.

“Відпочиваємо зараз. Є декілька ідей, але я не можу про них розказати. Хочеться відновитись. Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був. Я у збірну України не приїду. І в команді, і в керівництві це знають. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість — ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих”, - розповів гравець в інтерв’ю Суспільне Спорт.

За словами Михайла Мельника, перед волейболістами збірної України поставлено дедлайн – прибути у команду 3 травня. Саме тоді має розпочатися друга частина збору – для легіонерів, які завершували клубний сезон.

Мельник наголошує: проти волейболістів, які не прибудуть у табір збірної України, можуть запровадити санкції. Серед можливих варіантів — дискваліфікації (для гравців, що виступають у внутрішній першості) або ж заборона на трансфер (для представників іноземних чемпіонатів).

“Чи буде якесь покарання гравцям, що не приїдуть 3 травня? Обов'язково. Ми будемо збирати Виконком. У нас чітко прописано, що гравець національної збірної має з'явитися за викликом у табір. Якщо з неповажної причини він не з'явився, то клуб, за який він грає, буде оштрафований на 20 тисяч гривень, а гравця дискваліфікують”.

Окремо президент Федерації волейболу України звернув увагу на реакцію нового головного тренера команди Рауля Лосано. Мельник стверджує: новий тренер збірної "був розчарований" тим, що частина волейболістів планує не прибути до табору команди.

“Це топ-тренер, тренер зі світовим іменем. Він приїхав і каже, що перебуває у трансі, що приїхав на одну команду, а тут інша. Такого ще не бачив. Немає жодної причини, за якої б гравці відмовлялися грати за збірну. Саме у час війни. Це зрадники”.

ФВУ визначилася з кандидатурою головного тренера чоловічої збірної України

ФВУ склала розширений список кандидатів у національну збірну України

Чоловіча збірна України розпочала перший тренувальний збір