"Гданськ" оголосив про перший випадок зараження 24 липня.

Всі інші гравці відразу вирушили на карантин, однак уникнути хвороби їм не вдалося. На цьому тижні стало відомо, що в клубі коронавірус знайшли у 14 осіб, в тому числі у 11 волейболістів. Всі переносять хворобу в легкій формі, відчуваючи тільки озноб і слабкість.

"Якщо одна людина з команди заражена, то відбувається легка передача вірусу – гравці разом в тренажерному залі і роздягальні. Вони виконують вправи, торкаються одних і тих же предметів, – цитує Sportowe Fakty президента клубу Даріуша Гадомські. – Зібравши інформацію з багатьох джерел, боюся, що зараження також відбуватимуться і в інших командах".

Він зазначив, що волейболісти до спалаху коронавіруса не притримувалися жорсткої ізоляції – після тренувань вони поверталися додому, ходили в магазини і зустрічалися з різними людьми.

Зараз польська ліга розробляє Коронавірусний регламент, щоб уникнути подібних спалахів хвороби під час ігрового сезону, старт якого запланований на 21 вересня.

Станом на 3 серпня 2020 року у Польщі зафіксовано 47,5 тисяч хворих на COVID-19, 1732 з яких померли.

Нагадаємо, що збірна Естонії мала зіграти зі збірною Польщі два товариських матчі, однак за день до запланованої дати приїзду гості повідомили, що скасовують візит. Свою відмову естонці пояснили зростанням кількості хворих на коронавірус.