Італія, Франція, а тепер і Польща. Низка скандалів у Європі продовжуються.

Вболівальники "Лодзі" перед початком другого півфінального матчу чемпіонату Польщі з "Девелопресом" розгорнули на центральній трибуні банер, адресований діагональній з Жешува Мальвіні Смаржек: "SmarZek, wracaj do rosji" ("Смаржек, повертайся до росії").

Таким посланням польські вболівальники нагадали волейболістці про виступ у чемпіонаті росії після початку повномасштабної війни проти України. У прізвищі спортсменки виділили літеру Z, яка стала одним із символів російської армії.

poland banner

Коли під час матчу Смаржек вийшла на заміну, її зустріли свистом.

Нагадаємо, що Мальвіна Смаржек розпочинала сезон 2021-2022 у "Локомотиві" з міста Калінінград. Попри рекомендації польської федерації волейболу та великої кількості спортсменів, які вирішили розірвати контракти к клубами країни-агресора, нападниця не покинула російську команду.

"Звичайно, я можу повернутися додому, але хіба це щось вирішить? Чи ставить мене участь у матчі ліги на чийсь бік?" – писала Смаржек в своєму інстаграм після початку подій в Україні.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Malwina Smarzek (@mali.smarzek)

Вона розірвала контракт із "Локомотивом" лише у 22 березня, коли клуб відкрито виступив на підтримку російської армії. Після цього волейболістка повернулася на батьківщину та приєдналася до складу "Деверопресу". В інтерв'ю на запитання чому вона так пізно покинула росію і чи знають її колеги по російській команді про те, що відбувається в Україні, вона відмовлялася обговорювати цю тему.

"Девелопрес" виграв матч з рахунком 3:1 і вийшов у фінал турніру. "Одні роблять банер, інші роблять фінал", – такий напис з'явився в одній із соцмереж "Девелопресу" під фотографією.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от Developres SkyRes Rzeszów (@developres_skyres_rzeszow)

Скандал у Франції: "Нарбонн" відмовився виходити на матч через напад на гравців служби безпеки "Сета" (ВІДЕО)

Скандал в Італії: Леал штовхнув ногою Травіцу (ВІДЕО)