У Запоріжжі триває "Фінал чотирьох" Кубку України 2018\19 серед жіночих команд.

22 лютого відбулися півфінальні матчі. За результатами жеребкування, яке відбулося напередодні турніру, у першому півфіналі мали зустрітися запорізька "Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ" та тернопільська"Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ", а у другому матчі 1\2 фіналу южненський "Хімік" мав зіграти проти луцької "Волині-Університет-ОДЮСШ"

Як ми вже повідомляли, "Галичанка" втратила всі шанси увійти до першої четвірки національного чемпіонату. Тож, Кубок України залишався єдиним шансом на потрапляння на п’єдестал пошани. Здавалося, що тернопільський клуб зробив для цього все можливе. На початку року команда укріпилася досвідченими гравцями. До Тернополя переїхали зв’язуюча Тетяна Хилюк та нападниця Інна Деніна, а також молода та перспективна Катерина Ткаченко. Але запорізька "Орбіта" вдало скористувалася домашнім майданчиком та перемогла тернопільську "Галичанку" у рахунком 3:0.

Створити інтригу тернополянкам вдалося тільки у третьому сеті. Підопічні Віктора Туркули одразу повели у рахунку – 0:5. Але в середині партії "Орбіта" зрівняла рахунок на табло, а наприкінці взагалі вирвалася вперед на 4 пункти – 24:20. Здавалося все вже вирішено, але на подачу вийшла Олександра Міленко та дала вболівальникам "Галичанки" надію на перемогу у третьому сеті – 24:24. Її колега по команді Інна Деніна також намагалася провести вдалі атаки, але тайм-аут та підказки досвідченого Володмира Бузаєва зробили свою справу – 29:27 та 3:0 у матчі.

Найрезультативнішою волейболісткою матчу стала нападниця "Орбіти" Вікторія Савченко. На її рахунку 19 очок. Вищезгадана Олександра Міленко набрала 18 очок.

Кубок України 2018/19. Жінки. "Фінал чотирьох"

22 лютого, п’ятниця

Перший півфінал

Орбіта-ЗНУ-ОДЮСШ (Запоріжжя) – Галичанка-ТНЕУ-ГАДЗ (Тернопіль)

3:0 (25:14, 25:15, 29:27)

Статистика матчу

Другий півфінал теж виглядав досить інтригуючи. Адже, луцька "Волинь" поки що єдина українська команда, яка змогла перемогти чемпіона та володаря національного Кубку останніх років.

Але не так сталося як гадалося. Волейболістки "Хіміка" на чолі з Євгеном Ніколаєвим зробили роботу над помилками та розібрали суперниць за всіма компонентами. 3:0 – і "Хімік" знову за крок від чергового трофею.

Кращою у другому півфінальному матчі була нападниця "Хіміка" Юлія Бойко. Вона принесла своїй команді 21 очко. У складі луцького клубу найрезультативнішою була Любов Ужва. На її рахунку 10 очок.

Кубок України 2018/19. Жінки. "Фінал чотирьох"

22 лютого, п’ятниця

Другий півфінал

Хімік (Южний) – Волинь-Університет-ОДЮСШ (Луцьк)

3:0 (25:16, 25:19, 25:12)

Статистика матчу

Отже, у фіналі на нас чекає битва між господарями майданчику "Орбітою-ЗНУ-ОДЮСШ" та володарем трофею останніх п’яти сезонів южненським "Хіміком". Початок матчу 23 лютого о 13:00. Посилання на відео-трансляцію ви знайдете на сайті volleyball.ua. За бронзові нагоди посперечаються луцька "Волинь" та тернопільська "Галичанка". Гра запланована на 23 лютого 11:00.

А ті хто пропустив півфінальні матчі можуть подивитися їх у повторі на телеканалі XSport 22 лютого о 21:20 (1-й півфінал) та 23 лютого 02:20 (2-й півфінал).

Нагадуємо вам, що всі матчі відбудуться у місті Запоріжжя, у Палаці спорту "Юність", вул. Перемоги, 66.