Напередодні головної дуелі регулярного чемпіонату - «Орбіта» - «Білозгар» - шанси суперників в боротьбі за четверту путівку в фінал проаналізували найдосвідченіші наставники Суперліги -Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, Гарій ЄГІАЗАРОВ та Андрій РОМАНОВИЧ.

Богуслав ГАЛИЦЬКИЙ, головний тренер ВК «Волинь-Університет-ОДЮСШ»:

- «Орбіта» сильніше в захисті, швидше грає в атаці, але в цілому саме вінницький колектив має, на мій погляд, невелику перевагу в нападі. Якщо запорізькі волейболістки запустять подачу, а вони це можуть зробити – ми це відчули, вінницькій команді буде складніше реалізувати цю перевагу. В той же час у «Білозгара» високий блок і, щоб його обіграти, «Орбіті» треба грати швидко, щоб суперник не встигав цей блок збудувати.

Тож ключ успіху для запорізької команди: посилити подачу та грати в темповий волейбол. Вінницьким волейболісткам теж треба запустити подачу, щоб вибити суперника із прийому. В такому випадку підуть догравання і «Білозгару» буде легше вибудувати захист, зокрема блок.

Перевага свого майданчика? Гадаю, що це буде мати серйозне значення, адже в Запоріжжі глядачі вболівають дуже шумно, зокрема діти зі спортивних шкіл. І ця підтримка впливатиме на перебіг подій. І це, звісно, плюс для «Орбіти». Якщо запорізька команда піймає свою гру та виграє перший матч, вона отримає психологічну перевагу і може на цій хвилі виграти і другу гру. 

ВИСНОВОК

- В боротьбі за путівку в четвірку віддаю невеличку перевагу «Орбіті» як більш рівній та більш технічній команді, яка до того ж гратиме вдома.

Гарій ЄГІАЗАРОВ, головний тренер ВК «Сєвєродончанка»:

- Я би невеличку перевагу віддав вінницькій команді, тому що в ії складі більш досвідчена зв’язуюча. А на цьому рівні це має чимале значення. В окремих елементах волейболу я не бачу великої різниці між суперниками. «Білозгар», якщо в чомусь і має перевагу, то це нівелюється перевагою свого майданчика. В цілому, обидві команди укомплектовані приблизно однаково – є в складі і досвідчені, і молоді гравці.

ВИСНОВОК

- Віддам перевагу вінницькій команді. Їй цілком по силам виграти один матч та гарантувати собі місце в першому квартеті.

Андрій РОМАНОВИЧ, головний тренер ВК «Хімік»:

- Перевага свого майданчика за «Орбітою», і це матиме значення. «Хіміку» прийшлося доволі складно в Запоріжжі. Господарки показали тоді добру командну гру. Але, як показали наші матчі у Вінниці, «Білозгар» знаходиться в хорошій формі. З появою Тетяни Літвіновської вінницька команда додала в загальній грі, в атаці – ми не завжди справлялися з ії ударами. «Білозгар» має пару досвідчених гравців, які можуть потягнути команду за собою, і в цілому у вінницького колективу дуже непогана організації гри. З іншого боку, «Орбіта» цікавіше виглядає у захисті. Підбиваючи підсумки, можна сказати, що це приблизно рівноцінні команди.

Вирішальним фактором може стати більший досвід вінницької зв’язуючої Ганни Житовоз перед запорізькою візаві Вікторією Олійник, а також наявність на майданчику Юлію Якушевої – і як досвідченого гравця, і як тренера. Плюс Літвіновська, плюс ліберо 

ВИСНОВОК

- Шанси суперників на потрапляння в четвірку розцінюю як 50/50, відповідно розділю перемоги навпіл, що виллється в те, що у важкій боротьбі, маючи перевагу в турнірній таблиці, в четвірку вийде «Білозгар».

Iнтерв'ю Вiкторiї Савченко

Переможнi варiанти

Анонс 14-туру

Розклад та трансляцiї 14-го туру жiночої Суперлiги України