Незважаючи на статус новачка Суперліги, кам'янський клуб всерйоз розраховував виграти головний трофей турніру. «Червоно-білі» одержали 29 перемог у 30 поєдинках, ставши достроковими переможцями регулярного чемпіонату. Втім, пандемія коронавірусу змусила членів Виконкому ФВУ завершити змагання без переможця. Генеральний менеджер СК «Прометей» Марія Александрова зізналася, що розчарована цим рішенням.

- Розташування команд у турнірній таблиці за два тури до кінця регулярного чемпіонату відображало істинний розклад сил у Суперлізі. Кожна з них домоглася цих результатів шляхом чесної та спортивної боротьби. Тому, звісно, я розчарована рішенням членів Виконкому ФВУ, проте найскладніше для нас сьогодні те, що наші легіонерки досі залишаються в Україні в дуже складному психологічному стані. У них немає жодної можливості дістатися додому до своїх рідних. Мені прикро й гірко від цього, адже я спілкуюся з ними кожного дня.

- Розкажіть про свій дебют на посаді керівника спортивного клубу.

- Найперше я хочу подякувати Володимиру Михайловичу Дубинському за надану мені можливість. Він змінив моє життя, подарувавши роботу, яка приносить радість та задоволення. Чи було важко? Так. Чи робила помилки? Звичайно. Але я віддавалася всією душею та серцем цій справі, що й продовжую роботи надалі. Вважаю, що сезон був чудовий та особливий для всіх нас. Коли мене просять виділити якісь основні моменти, я починаю з самого початку, адже кожна мить особлива. Пам'ятаю приїзд кожного легіонера, перший виїзний та домашній тури, єврокубок і національний Кубок. Коли побачила покриття терафлекс в нашому залі й зраділа щастю, адже це вже була суто волейбольна арена європейського рівня.

- Кожна людина перед чимось новим та незвіданим відчуває страх. Чого боялися ви?

- Не виправдати кредит довіри та покладені на мене надії. Але цей страх тільки підхльостував мене. Я розуміла, що не можна боятися – потрібно діяти. Якщо ти будеш щось робити з любов'ю та відповідальністю, тоді точно все вийде.

maria aleksandrova

- Які першочергові завдання стояли перед вами на новій посаді?

- Сформувати гідну команду, яка б успішно досягала поставлених цілей. Можу з упевненістю сказати про те, що в нас вийшло зібрати хороший колектив, у якому ми доповнюємо одне одного. Хочу подякувати всім гравцям, тренерському штабу, лікарю Юрію Олексійовичу та масажисту Олегу Алієвичу. Кожен у СК «Прометей» пройшов свій шлях, який зробив нас сильнішими та мудрішими. Ми готові йти далі, адже є до чого прагнути, тому з нетерпінням чекаємо нового сезону. Відзначу, що зараз моя донька хоче займатися волейболом, хоча до цього сезону в неї такого бажання не було. Гадаю, що вона така не одна - це яскраво демонструє те, що ми все робимо правильно.

- Відомо, що на домашніх матчах «червоно-білих» працює суддівська бригада виключно з місцевих людей. Чи складно було це організувати?

- Так, нелегко всіх зібрати, навчити й ввести в систему дії, проте нам це вдалося. Дівчатка, які подавали м'ячі, є учнями Петриківської ДЮСШ на чолі з Підберезним Анатолієм Вікторовичем. Обожнюю їх та висловлюю слова подяки. Також хочу подякувати лінійним суддям, телевізійникам, обслуговуючому персоналу та диктору Оксані Коротіній. Для черлідерок під керівництвом Олени Козинець було в новинку танцювати саме на волейбольному майданчику. Проте вони зуміли підлаштуватися й перетворити наші домашні тури на шоу, за що я їм дуже вдячна. Ну і, звичайно, без нашого лева Тейчика, в костюмі якого знаходиться Іруся Самокиш, було б сумно. У неї теж особлива роль - низький їй уклін за це.

maria aleksandrova

- Можете описати свої відчуття перед першим офіційним матчем «Прометея» в історії?

- Звісно, дуже хвилювалася. Насправді у нас тоді ще трапився форс-мажор: трансфер Лайзи відбувся буквально за п’ять годин до початку гри проти «Орбіти». Ми практично до останнього моменту не розуміли, чи зіграє наш легіонер, тому були на нервах. Бразилійка теж була в дуже неприємному стані. Мене тоді цікавила кожна деталь, наприклад, як буде виглядати наша ігрова форма, яку я ретельно підбирала, на фоні суперника.

- Тобто ви ще виступали дизайнером форми?

- Я працювала з ним в парі, координуючи його дії. Володимир Михайлович сказав зробити красиво, адже форма це складова іміджу клубу. Для дівчат вихід на майданчик можна порівняти з виходом на сцену. Тому ми з Дашею – нашим дизайнером - довго малювали. Я дуже хотіла, щоб форма була яскравою, незабутньою, агресивною і в той же час елегантною. Щоб в ній вже була закладена наша родзинка, яка об'єднує та дає відчуття єдності. До речі, логотип нам теж малювала ця дівчинка. Ми їй сказали, що хочемо, щоб він відображав вогонь, жіночність та був лаконічним. І вона дуже добре впоралася зі своїм завданням. Я просто не уявляю собі якогось іншого логотипу.

- Мабуть, вже ні для кого не є секретом, що на базі СК «Прометей» працюватиме волейбольна академія. Коли планується відкриття та чи будуть вікові обмеження?

- Поки не буду розкривати всіх подробиць. Хочу сказати тільки одне, що існування дитячої академії та підліткової команди - це єдиний вірний та логічний шлях при створені клубу з довгостроковою перспективою. Я впевнена що це буде найкраща волейбольна академія в Україні. Нам вже телефонують батьки, щоб записати своїх дітей. Відкриття планується в цьому році. Якщо ж говорити про вікові обмеження, то це будуть дівчатка віком від 14 років, які рано чи пізно потраплять до дорослої команди.

prometey
Фото: prometeyvc.com

Андрій РОМАНОВИЧ: "Звести нанівець боротьбу всього чемпіонату не зовсім справедливо"