Польські ЗМІ повідомляють, що нападник Артур Шалпук підписав контракт з українською командою.

Офіційно СК "Епіцентр-Подоляни" поки що не підтвердив цю інформацію.

26-річний Шалпук – чемпіон світу-2018 і срібний призер Кубка світу-2019. Він був кандидатом на поїздку на Олімпіаду в Токіо, але не потрапив до заявки.

На клубному рівні Артур раніше грав на батьківщині за "Чарні Радом" (2015\16), "Гданськ" (2017\18), "Скру" (2018-2020) і "Варшаву" (2020\21).

"Я вирішив перейти в українську команду, тому що мені надійшла дуже приваблива пропозиція. Мені навіть не довелося довго думати. У клубу велике фінансування. Українська ліга слабкіше польської і навіть турецької. Раніше при виборі клубу я завжди керувався розвитком, досвідом. Іноді це працювало, а іноді – ні. Але волейбол це не тільки наша пристрасть, але і наша робота. Настав момент, коли я вирішив піти іншим шляхом. При цьому у клубу дуже хороша інфраструктура. Він створений за зразком кращих команд з Росії та польськихи клубів "Закса" і "Скра", – сказав Шалпук в інтерв'ю польському сайту Sport.tvp.pl.

arthur shalpuk

Раніше ми повідомляли, що новачками "Епіцентр-Подоляни" стали – діагональний Дмитро Вієцький, центральні блокуючі Максим Дрозд, Юрій Семенюк та Андрій Рогожин, ліберо Горден Брова, зв’язуючий Сергій Євстратов, догравальники Євгеній Кісілюк та Ален Дідовіч.

Нові угоди з клубом уклали догравальник Володимир Сидоренко, зв'язуючий Владислав Діденко, діагональний Юрій Томин, ліберо Денис Фомін і Данило Анохін та центральний блокуючий Володимир Остапенко.

У новому сезоні командою керуватиме польський спеціаліст Маріуш Сорділ.