Для шанувальників пляжного волейболу понеділок розпочався з неприємних новин – один з найперспективніших українських дуетів Ангеліна Хміль та Тетяна Лазаренко несподівано розпався.

Як стало відомо, Ангеліна Хміль поїхала грати у США. Сама волейболістка цю новину ніяк не коментує, але у соцмережах американської команди вже з'явився пост про її перехід.

 
 
 
Посмотреть эту публикацию в Instagram

Публикация от TCU Beach Volleyball (@tcubeachvb)

Хміль \ Лазаренко потужно розпочали сезон 2022 та були однією з найперспективніших пар українських пляжниць.

Дівчата встигли завоювати "золото" Beach Pro Tour Futures у Варшаві та "срібло" Beach ProTour у польському місті Білосток. А також стали чемпіонками Європи U20 та бронзовими призерками чемпіонату Європи U22. В грудні 2021 року Хміль \ Лазаренко стали чемпіонками світу U21 та бронзовими призерами чемпіонату світу U19.

Ще не так давно Ангеліна та Тетяна розповідали в інтерв’ю, що мають на меті поїхати на Олімпійські ігри.

16 серпня Хміль та Лазаренко мали дебютувати на чемпіонаті Європи у Мюнхені. Втім, за кілька днів до початку турніру, в заявці разом з Лазаренко була досвідчена пляжниця Євгенія Баєва, яку більшість прихильників пляжки знають за дівочим прізвищем Щипкова.

За інформацією, Суспільне Спорт причиною зняття Ангеліни Хміль із заявки стало її відсторонення від участі в чемпіонаті Європи, тоді як офіційно її замінили через травму. Суспільне Спорт передає, що рішення про навчання Хміль у США не сподобалося тренерам команди - вони поставили їй ультиматум і відсторонили від турніру.

"Гравець отримав запрошення від американського університету. Там не стояло питання, що ти їдеш, і все, не вертаєшся в Україну. Але чомусь тренерський штаб вирішив, що це зрада, і ми не можемо більше співпрацювати. Хоча я знаю, що американці були готові відпускати Ангеліну", – так прокоментував цю ситуацію Сергій Щетинін, який у Федерації волейболу України курує напрямок пляжного волейболу.

За словами представників федерації волейболу, Любов та Василь Букіни, які тренували Хміль \ Лазаренко, не радилися із федерацію в питанні відсторонення Ангеліни Хміль.

У Федерації волейболу України сподіваються, що конфлікт довкола перспективної команди все ж таки вирішиться. "Є іспанки, із якими наші дівчата неодноразово грали. Там спортсменки навчаються у США, а виступають успішно за свою країну. Є приклад латвійок, де одна дівчина постійно приїжджає з Америки, готується і грає. Чомусь тренерський штаб вирішив, що це велика проблема і так не можна робити. І Федерацію вони не хочуть почути", – пояснює своє бачення Сергій Щетинін. Він каже, що в команду Хміль/Лазаренко вклали багато зусиль не лише тренери, а й спортивні функціонери – тільки б перспективний дует міг грати і розвиватися навіть у воєнних реаліях країни.