Президент Федерації волейболу України Михайло Мельник прокоментував новину про можливу участь львівського клубу "Барком-Кажани" у чемпіонаті Польщі.

"Уже розмовляв на цю тему і з власником "кажанів" Олегом Бараном, і з генеральним секретарем Польської федерації, – розповів в інтев'ю сайту glavcom.ua Михайло Мельник. – Наразі це тільки декларації, хоча схожі розмови ведуться давно. Такі питання підіймав у розмовах з польськими партнерами зокрема й я. Нам було б за честь, якби поляки прийняли нашого представника в ПлюсЛігу. Але наразі мусимо визнати, що така співпраця має односторонній характер. Вона корисна лише нам. Польща – чемпіон світу, звичайно, було б корисно й почесно, якби наш клуб грав у їхньому чемпіонаті. Це сприяло б кар’єрному зросту наших волейболістів, принесло б користь національній збірній. Проте що з того полякам? Тільки клопіт, додаткові витрати, пов’язані з дальніми виїздами і перетином кордону. В будь-якому разі, свою згоду чи незгоду мають висловити польські клуби, а не їх національна федерація. Якщо вони погодяться, буде чудово. Зрозуміло, що в разі, якщо представники Плюсліги погодяться допустити "кажанів", наш клуб мусить подбати про суттєвішу комплектацію, інший рівень контрактів. Олег Баран це теж прекрасно розуміє і вочевидь вже має домовленості з потенційними спонсорами".

За словами Михайла Мельника, про неучасть "кажанів" у чемпіонаті України мова не йде.

"Звичайно, львів’яни паралельно виступатимуть удома, – каже президент ФВУ. – Тому жодного сепаратизму тут немає. Якщо якийсь клуб проігнорує внутрішній чемпіонат, він не зможе відібратися в єврокубки".

Натомість на провокаційне висловлювання Яна Суха, екс-тренера "кажанів" у сезоні-2015/2016, Михайло Мельник відреагував з гумором: "Дурень думкою багатіє. Не думаю, що на слова пана Суха треба звертати увагу. Точно знаю, що польська волейбольна спільнота з повагою ставиться до України і шанує її територіальну цілісність".