Новоспечений чемпіон Італії та капітан національної збірної України з волейболу Олег Плотницький пояснив чому цього року не зіграє у Золотій Євролізі-2024.

“Відпочиваємо зараз. Є декілька ідей, але я не можу про них розказати. Хочеться відновитись. Треба перевірити коліна, знову ж таки. І загалом перевіритися після сезону, мені здається, що такий важкуватий був. Я у збірну України не приїду. І в команді, і в керівництві це знають. На цей час, мені здається, що краще зробити паузу. Тим більше якщо цього року є можливість — ми граємо тільки Золоту Євролігу. На чемпіонат Європи ми кваліфікувалися, на чемпіонат світу теж. Якщо все буде добре, то буде Кубок претендентів. Що ще треба? До Олімпіади наступної чотири роки. На цю ніяк не потрапляємо. Хлопці мають право відпочити. І це гарна можливість перевірити молодих”, – розповів гравець в інтерв’ю Суспільне Спорт.

За словами Плотницького, він розуміє, що його рішення може викликати негативну реакцію вболівальників та глядачів волейболу. “Багато хто казав мені про це. Думаю, що багато хто казатиме, що ми такі-сякі – це нормально".

Він також зазначив, що хоче, аби між представниками федерації волейболу та гравцями відновився контакт: "Я хочу, щоб знайшовся контакт – щоб люди почали слухати, не кажу "чути", а просто слухати один одного. У будь-якій компанії, яка працює на результат, це нормально".

Нагадаємо, що сьогодні стало відомо, що лідери збірної України Олег Плотницький та Василь Тупчій не зіграють у Золотій Євролізі-2024.

Плотницький та Тупчій не зіграють у Золотій Євролізі-2024

ФВУ визначилася з кандидатурою головного тренера чоловічої збірної України

ФВУ склала розширений список кандидатів у національну збірну України

Чоловіча збірна України розпочала перший тренувальний збір