Американський зв’язуючий Ллой Болл стане почесним гостем етапу Євротуру з волейболу на снігу, який відбудеться в Москві з 20-22 грудня.

46-річний Ллой Болл отримав спеціальне запрошення (wild card) на турнір, де зіграє разом з Вільямом Роббінсом, Кевіном Оуенсом і Томасом Голдсмітом. Це буде перший в історії турнір з волейболу на снігу після зміни правил - тепер команди будуть грати в форматі 3 на 3.

Нагадаємо, що олімпійський чемпіон Пекіна Болл завершив ігрову кар'єру в 40-річному віці.

У березні 2018 року Ллой відкрив в Індіані спортивну академію - Ball Sports Academy. Він тренує дітей, а також грає за команду "Тім Пайнепл" в національній волейбольної асоціації - в 2017 році Болл став одним із засновників нової професійної ліги в США. У волейбол на снігу він зіграє вперше.

Матчі етапу Євротуру в Москві відбудуться в центрі пляжних видів спорту «Динамо» на водному стадіоні. Призовий фонд - по 5 тис євро в чоловічій і жіночій частині турніру.

Наступні етапи Євротуру відбудуться у Ерджієс (Туреччина), Бакуріані (Грузія), Ваграйн (Австрія), Прато Невозо (Італія), Кронплатц (Італія) і Санкт-Антон-ам-Арльберг (Австрія).

Серія з трьох офіційних турнірів з волейболу на снігу - CEV Snow Volleyball European Tour - вперше в історії пройшла в 2016 році, а в березні нинішнього року в Австрії пройшов перший в історії чемпіонат Європи.

Під час зимової Олімпіади-2018 в Пхенчхані був організований виставковий матч з волейболу на снігу, який пройшов в Австрійському будинку.