Український діагональний Василь Тупчій на своїй сторінці у фейсбук розповів чому не приїхав до табору національної збірної України.

“Хотів би звернутися до писак та коментаторів, які пишуть: «як можна зрадити Україні» у такий час. Послухайте, я свій шлях розпочав у 2012 році у юнацькій збірній України, а з 2016-го почав виступати у національній збірній України. Незважаючи на всі негаразди, конфлікти та травми, я продовжував виступати за національну збірну України. Ви, писаки та коментатори, якщо зробити платну волейбольну трансляцію, то й 20 грн. не заплатите, щоб подивитися цю трансляцію. Ті люди, які відправляють нас на війну, ви не були там самі, і ви не задонатили 20 грн за весь час війни. Тому писати всі ці коментарі – є некоректним.

На рахунок «тупої відмазки» – сім'ї, то послухайте. Моя сім'я мешкає в Україні, а мої діти навчаються в українських школах. Старшій доньці майже десять років, а я був на її дні народження лише двічі. Молодшій доньці п'ять років, але я не був жодного разу на дні народженні. Я не був на жодному їхньому святі – у школі чи садочку. Тому це не «тупа відмазка», як ви це пишите. Можливо вона тупа для вас, але не для мене.

Чому вирішив не їхати до збірної? Хто слідкує за моєю кар'єрою, то знає, що я провів два сезони у збірній та клубі практично без замін. Ці сезони не пройшли мені без наслідків. Я отримав надрив плеча, запалення тазостегнових та колінних суглобів, які не проходили самі по собі. Жодна гра не пройшла без знеболювальних таблеток. Сезон ще не завершився, але ми отримали SMS про те, що другого числа починаються збори, хто з'явиться, дайте знати. Я написав, що мене не буде. Замість того, щоб зателефонувати мені та дізнатися причину, що трапилося, за годину надійшов лист із погрозами отримання штрафу у розмірі 20 000 грн, погрозами дискваліфікації від змагань ФВУ та ще щось.

За кілька днів я дізнався, що тренер національної збірної телефонував у Федерацію волейболу Польщі і дізнавався, як можна нас покарати. Яке ви маєте право кудись дзвонити та дізнаватися, як нас покарати? Ви приїхали отримати зарплату, але за два місяці ви поїдете і ви навіть не згадаєте про те, що ви були у національній збірній України. Правила "радянщини" про заборону всього!? Якщо комусь все у збірній подобається, то хай їде до збірної, але це мені не подобається! І я їхати туди не буду”, – зазначив у відео Василь Тупчій. 

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: “Не приписуйте сюди гроші. У збірній просто немає жодної комунікації”

Дмитро ТЕРЬОМЕНКО: “Почали зʼявлятися проблеми з іншими мʼязами”

Михайло МЕЛЬНИК: “Якщо наші “іноземці” відмовляються грати за збірну, ми їх дискваліфікуємо”

Рауль ЛОСАНО: “Для мене це був справжній шок”

Василь ТУПЧІЙ: “Я був готовий приїхати в збірну, але в мене була умова”

Президент “Прометея”: “Участь у зборі збірної Брови, Терьоменка, Єрещенка та Щиткова неможлива через заборону лікарів”

Михайло МЕЛЬНИК: “Повний саботаж. Зрадники”

Олег ПЛОТНИЦЬКИЙ: “Треба перевірити коліна. І загалом перевіритися після сезону”

Плотницький та Тупчій не зіграють у Золотій Євролізі-2024

ФВУ визначилася з кандидатурою головного тренера чоловічої збірної України

ФВУ склала розширений список кандидатів у національну збірну України

Чоловіча збірна України розпочала перший тренувальний збір